domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori  Pogosto zastavljena vprasanja 

Pogosto zastavljena vprasanja

Povečaj pisavo Natisni stran

Zakaj je v ukrepu 28 predvideno povečanje skupnih javnih in zasebnih sredstev za visoko šolstvo na 2% BDP do leta 2010, medtem ko je v ReNRRP (2006 - 2010) predvideno povečanje PRORAČUNSKIH sredstev na 2% BDP do leta 2010?

 

Resolucija o nacionalnem raziskovalnem in razvojnem programu za obdobje 2006-2010 (ReNRRP) govori o sredstvih za raziskovanje in razvoj, kjer naj bi se vlaganja v RR v skladu z Barcelonskim ciljem povečala na 3% BDP do leta 2010.

Od tega naj se podvojijo vlaganja gospodarskega sektorja v RR na 2% BDP, sredstva javnega sektorja pa naj se povečajo na 1 % BDP.

Ob upoštevanju omenjenih ciljev se v okviru ukrepa 28 zavzemamo za ustvarjanje spodbud in zagotavljanje pogojev za odličnost univerz. Skupni izdatki javnega in zasebnega sektorja za terciarno izobraževanje naj bi se tako do leta 2010 povečali na 2% BDP (to je za 0,7 odstotnih točk).

Hkrati naj bi se zagotovila sredstva za spodbujanje mednarodne mobilnosti učiteljev in študentov.

Poleg tega pa bo za doseganje ciljev na področju visokega šolstva namenjen tudi del evropskih razvojnih sredstev, ki jih RS vlaga v razvoj infrastrukture in v podporo prenove programov.

Nazaj

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.