domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Za medije  Sporočila za javnost 

Sporočila za javnost

Povečaj pisavo Natisni stran

»Slovenija jutri« za boljšo obveščenost o reformah

LJUBLJANA

16.03.2006

Vlada RS je na današnji seji sprejela komunikacijsko strategijo v podporo izvedbi Strategije razvoja Slovenije in reformam. Izvajal jo bo Urad Vlade RS za informiranje v sodelovanju s Službo Vlade RS za razvoj in ostalimi ministrstvi.

Osnovna cilja strategije sta dvig stopnje informiranosti o reformah in posledično doseg večje podpore pri uvajanju reformnih ukrepov.

Osnovno sporočilo, s katerim strategija nagovarja državljane, je, da ima Slovenija danes in zdaj priložnost, da postopoma, nadzorovano ter z dialogom znotraj celotne družbe premakne stvari naprej. Pogovarjamo se o novem razvojnem modelu, ki ga ponuja paket reformnih ukrepov.

Strategija gradi na odprti komunikaciji z državljani, v njihovem okolju. Ton strategije je pozitiven in racionalen.

Strategija se bo začela izvajati v aprilu in bo nagovarjala vse prebivalce Slovenije, posebna pozornost pa bo namenjena posameznim ciljnim javnostim, kot so: mladi, brezposelni, upokojenci, delavci, podeželsko prebivalstvo ter mala in srednja podjetja. Komunikacijske aktivnosti bomo izvajali preko različnih orodij t.j. preko informativnih publikacij, biltena, spletnega mesta … Za čim širšo javno razpravo bomo pripravili regionalne javne debate, srečanja in konference.

Poleg že predvidenih sredstev na UVI (25 mio) in SVR (30 mio) je Vlada RS za izvedbo strategije namenila dodatnih 97 milijonov tolarjev.

<- Nazaj na: Sporočila za javnost

 
  Na vrh
 

Naročilo publikacij

V okviru komunikacijske strategije Vlade RS bo izdanih več tematskih publikacij.

Lahko si jih ogledate v pdf formatu ali naročite tudi brezplačne tiskane različice.