domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori  Pogosto zastavljena vprasanja 

Pogosto zastavljena vprasanja

Povečaj pisavo Natisni stran

Ali namerava država pospešiti ustanovitev neodvisne javne agencije za visoko šolstvo, kot je to predvideno v okviru ukrepa 28?

 

Eden izmed ciljev reform na področju visokega šolstva je tudi zagotoviti stalno in objektivno zunanjo evalvacijo inštitucij, ki ponujajo izobraževalne programe, in v celoti javno objaviti njene rezultate.

Merila kakovosti naj se določijo diferencirano glede na področje študija in tako, da obsegajo tako akademsko odličnost kot družbeno in gospodarsko relevantnost / vplivnost delovanja izvajalke (npr število patentov, število doktoratov, ki omogočijo visoko citirane objave, število diplomantov z uspešno kariero v prvih petih letih zaposlitve, odstotek sredstev pridobljenih z delom za gospodarstvo, razmerje učitelj / učenec itd.).

Meril ne bi postavljali samo absolutno, ampak tudi relativno gleda na izbrane referenčne inštitucije v konkurenčnih evropskih državah. V Službi vlade za razvoj se strinjamo, da je ena izmed možnosti tudi ustanovitev neodvisne javne agencije za visoko šolstvo.

Nazaj

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.