domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori  Pogosto zastavljena vprasanja 

Pogosto zastavljena vprasanja

Povečaj pisavo Natisni stran

Kaj se dogaja s projektom Phoenix, kdaj se bodo začela dela ter kdaj lahko pričakujemo nova delovna mesta?

 

Skladno z trenutnim stanjem priprave projekta in načrtom izvedbe je začetek gradnje gospodarskega središča PHOENIX načrtovan v letu 2009.

Predvidene aktivnosti: kratkoročno (l. 2007-2009) in dolgoročno (od 2010 dalje):

  • V 2007 izdelana študija izvedljivosti projekta s cost-benefit analizami po metodologiji Smernic EU, priprava in začetek postopka za vzpostavitev podjetja javno-zasebnega partnerstva po ZJZP;
  • v letu 2008 izvedba postopka za podpis pogodbe o JZP, pripravljena vloga za odobritev sredstev sofinanciranja EU, izdelana projektno-investicijska in prostorska dokumentacija (po fazah-I.faza –DLN-I);
  • v letu 2009 začetek gradnje I. faze (DLN-I) in izdelana prostorska dokumentacija DLN-II in
  • v obdobju od 2010 dalje začetek gradnje II faze projekta.

Razvoj gospodarskega središča bo potekal fazno, najprej civilno letališče s 5 ha logistične cone, za katerega bo Državni lokacijski načrt sprejet v prvi polovici 2008, začetek izvedbe pa se predvideva konec 2008. Nadaljnje faze pa bodo sledile skladno z indikatorji ekonomičnosti, tehnične izvedljivosti, interesu zasebnega vlaganja, ki bodo rezultat Ekonomsko-finančnih analiz-izvedljivosti projekta (cost-benefit analiz), ki so v pripravi.

Če upoštevamo vsebino projekta (logistični-poslovni center), logistika s podpornimi servisnimi dejavnostmi, gre za dejavnost, ki zahteva predvsem tehnične profile, zaposlene z znanji ekonomije, trženja. Ker center ni usmerjen v proizvodnjo, so cilj zaposlovanja večina kadri z določeno stopnjo izobrazbe oz. delovna mesta z veliko dodano vrednostjo.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo

Nazaj

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.