domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori  Pogosto zastavljena vprasanja 

Pogosto zastavljena vprasanja

Povečaj pisavo Natisni stran

Kako bi podjetja poslovala glede novih vladnih reform in ali bi za mala podjetja nove vladne reforme bolje ustrezale, ali ne.

 

Vlada želi z reformami na področju podjetništva vzpostaviti poslovno okolje, ki bo uvrstilo Slovenijo med podjetnikom najprijaznejša okolja na svetu. Želi tudi podpreti najustvarjalnejši del Slovencev in jih povezati v mreže, ki bodo pospešeno dajale na svetovni trg inovativne proizvode, storitve in tehnologije ter razvijale inovativne poslovne procese in poslovne modele. 

Majhna in srednje velika podjetja so hrbtenica slovenskega, pa tudi evropskega gospodarstva in predstavljajo izjemen potencial za slovensko gospodarstvo, vendar pa so zaradi svoje majhnosti tudi zelo ranljiva, še posebej v svetu globalne konkurence.

Za uspešen razvoj in konkurenčnost malih in srednjih podjetij na vedno bolj zahtevnem globalnem tržišču bo država poskrbela z vzpostavitvijo ustreznega okolja brez ovir in nepotrebne birokracije, okvir z znanimi pravili, ki jim bo omogočal neomejen razvoj, finančne vire, ter pretok znanja in kadrov. Vladni ukrepi so namenjeni izboljšanju sedanjega stanja in gotovo je, da si bo država prizadevala vzpostaviti tako okolje, ki bo prijazno za vsa podjetja.

Nazaj

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.