domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Za medije  Sporočila za javnost 

Sporočila za javnost

Povečaj pisavo Natisni stran

Javne razprave o socialnem vključevanju brezposelnih

LJUBLJANA

28.08.2006

Gibanja na trgu dela v Sloveniji so pozitivna: stopnja zaposlenosti se povečuje, prilagodljivost trgu dela se z instrumenti delne in začasne zaposlitve izboljšuje, stopnja brezposelnosti se znižuje. Še vedno pa se kljub zniževanju števila brezposelnih pojavlja visoka stopnja brezposelnosti med invalidi, osebami brez izobrazbe, starejšimi in mladimi.

Zaposlitev je za brezposelne osebe temelj njihove socialne varnosti, delo pa poleg zagotavljanja sredstev za preživljanje omogoča tudi socialno vključevanje. Dostopnost do programov usposabljanja in zaposlovanja, s katerimi omogočamo navedenim skupinam vključevanje v zaposlitev in družbo, omogočajo ukrepi aktivne politike zaposlovanja, ki so sofinancirani iz Evropskega socialnega sklada.

Zato bo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve pripravilo 14 javnih razprav o socialnem vključevanju, to je zaposlovanju invalidov in drugih težje zaposljivih oseb, ter drugih ukrepih na trgu dela, ki jih sofinancira Evropski socialni sklad. Na javnih razpravah (potekale bodo po vsej Sloveniji do konca septembra) bodo sodelovali minister mag. Janez Drobnič, v.d. generalne direktorice Zavoda RS za zaposlovanje Anka Rode in strokovni sodelavci. Na javne razprave so vabljeni vsi, ki so vključeni v dogajanje na trgu dela ali pa jih to zanima, predvsem pa tisti, ki jih zanima način porabe sredstev Evropskega socialnega sklada v te namene.

 

Služba za odnose z javnostmi Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve

<- Nazaj na: Sporočila za javnost

 
  Na vrh
 

Naročilo publikacij

V okviru komunikacijske strategije Vlade RS bo izdanih več tematskih publikacij.

Lahko si jih ogledate v pdf formatu ali naročite tudi brezplačne tiskane različice.