domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori  Pogosto zastavljena vprasanja 

Pogosto zastavljena vprasanja

Povečaj pisavo Natisni stran

Ali so informacije v publikaciji Tax reform for a better tomorrow skladne z nedavno sprejeto davčno zakonodajo?

 

V omenjeni publikaciji je objavljena davčna reforma, ki jo je sprejela Vlada RS, preden je šla v nadaljnjo obravnavo v Državni zbor. Državni zbor je sprejel naslednje spremembe in dopolnitve:

  • na strani 4 v tretjem odstavku (začne se  z besedami »Z znižanjem progresivnosti dohodninske lestvice...«) se spremeni zadnji stavek tako, da se glasi:
    »Olajšave za vzdrževane družinske člane se ohranjajo in deloma povišujejo za tretjega in nadaljnje vzdrževane otroke. Ohranja se tudi posebna olajšava za seniorje.
  • na strani 5, na začetku strani za prvo alineo se doda nova alinea, ki se glasi:
    » plačila iz naslova ukrepov kmetijske politike in druge državne pomoči, vezane za osnovno kmetijsko in osnovno gozdarsko dejavnost se vključijo v katastrski dohodek in se ne obdavčujejo neposredno.«
  • na strani 6, v okviru obravnave obdavčitve premoženja se v drugem odstavku na koncu doda stavek, ki se glasi: »Davek se ne plača za plovila, ki se uporabljajo za opravljanje registrirane dejavnosti, razen, če se hkrati uporabljajo za opravljanje dejavnosti in za zasebne namene.«
  • na strani 7 se črta predzadnja alinea (»plačnik davka plača davčni odtegljaj....«)

Celotna davčna reforma (prečiščeno besedilo) je objavljena na spletni strani Ministrstva za finance in v Uradnem listu RS.

Vir: Ministrstvo za finance

Nazaj

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.