domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori 

Vprašanja in odgovori

Povečaj pisavo Natisni stran

  

Zakaj je v ukrepu 28 predvideno povečanje skupnih javnih in zasebnih sredstev za visoko šolstvo na 2% BDP do leta 2010, medtem ko je v ReNRRP (2006 - 2010) predvideno povečanje PRORAČUNSKIH sredstev na 2% BDP do leta 2010?

 
  

Ali se pisci predloga gospodarskih in socialnih reform zavedajo, da bi se v primeru omejevanja dostopnosti do študentskega dela še povečal problem pomanjkanja nabiranja delovnih izkušenj in vzpostavitve stika z bodočim delodajalcem?

 
  

Predlog gospodarskih in socialnih reform ne ponuja odgovora na vprašanje, ali bi bil t.i. dodatka za šolanje deležen vsak študent ali zgolj tisti, ki so med socialno najbolj ogroženimi. Kakšni drugi posegi so še predvideni na področju štipendiranja?

 
  

Kakšen je cilj sprememb na področju subvencioniranja študentske prehrane, subvencioniranja študentskega bivanja ter subvencioniranja prevozov študentov?

 
  

Kako si pisci gospodarskih in socialnih reform predstavljajo zbiranje sredstev za zdravstveno oskrbo oziroma v kakšnih odstotkih iz posameznih prispevkov?

 
  

Koliko odstotkom zdravnikov v primarnem zdravstvenem varstvu bo vlada podelila koncesijo za izvajanje zdravstvene oskrbe in ali namerava zdravstvene domove ohraniti oziroma vzpodbujati njihovo ohranitev?

 
  

Kako namerava vlada nadzorovati kvaliteto njihovih uslug in racionalno porabo finančnih virov?

 
  

Ali se zavzema za privatizacijo oziroma preoblikovanje bolnišnic v profitne ali neprofitne ustanove (»For profit vs. Not for profit«)?

 
  

Ali se bodo subvencije za prehrano, prevoz in bivanje v študentskih domovih oziroma pri zasebnikih po novem štele v davčno osnovo?

 
  

Ali se bodo tudi štipendije po novem štele v davčno osnovo?

 

<

1

2

3

4

5

6

>

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.