domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Za medije  Sporočila za javnost 

Sporočila za javnost

Povečaj pisavo Natisni stran

Z majem pričetek predstavitev reform po regijah

LJUBLJANA

22.05.2006

Predstavniki Vlade RS bodo 23. maja 2006 pričeli s serijo javnih razprav po slovenskih regijah. Njihov cilj je odpreti prostor javni debati o posameznih reformnih ukrepih.

Namen javnih razprav po posameznih regijah je seznanitev prebivalcev Slovenije o nujnosti predlaganih sprememb. Pri tem bo namenjen poseben poudarek ukrepom za dvig konkurenčnosti gospodarstva in z njim povezani socialni blaginji ter opredelitvi prioritetnih področij, ki jih Vlada RS skupaj s partnerji v Partnerstvu za razvoj želi v letošnjem letu uveljaviti. Pomen javnih razprav je tudi v dejstvu, da želi Vlada RS slišati mnenje o reformah zainteresiranih skupin gospodarstva, civilne družbe in vseh strokovnih ciljnih skupin, kot tudi prebivalcev. Vsa srečanja in okrogle mize bodo odprte za javnost, Vlada RS pa bo prebivalce Slovenije aktivno pozivala k udeležbi, saj si želi čim več diskusije z javnostmi posameznih regij.

Pričakovani rezultat teh diskusij je dvig ravni razumevanja predlaganih reform in načrtovanih zakonodajnih sprememb.

Prva javna razprava, na kateri bosta kot predstavnika Vlade RS sodelovala minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Janez Drobnič in vodja sektorja za socialne reforme in razvoj Službe vlade za razvoj Lidija Apohal Vučkovič, bo v torek, 23. maja, ob 17. uri v Murski Soboti (v Grajski dvorani). Ključni poudarek na srečanju z lokalnimi gospodarstveniki, politiki, strokovnjaki in prebivalci regije bodo spremembe na področju zaposlovanja, trga delovne sile in socialnih transferjev .

Vlada RS načrtuje do poletja še pet tovrstnih javnih razprav, in sicer 31. maja v Novem mestu, 5. junija v Celju, sledile jima bodo še v Trbovljah, Mariboru in na Ravnah na Koroškem. V jeseni pa bodo predstavniki Vlade RS obiskali še Ljubljano, Velenje, Koper, Postojno, Krško, Kranj in Novo Gorico.

Prijazen pozdrav,

Urad Vlade RS za informiranje

<- Nazaj na: Sporočila za javnost

 
  Na vrh
 

Naročilo publikacij

V okviru komunikacijske strategije Vlade RS bo izdanih več tematskih publikacij.

Lahko si jih ogledate v pdf formatu ali naročite tudi brezplačne tiskane različice.