domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Za medije  Sporočila za javnost 

Sporočila za javnost

Povečaj pisavo Natisni stran

Nov predlog vladnih izhodišč za socialni sporazum

LJUBLJANA

27.12.2005

Vlada naj bi predvidoma jutri obravnavala predlog vladnih izhodišč za socialni sporazum za obdobje 2006 – 2009. Minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Janez Drobnič, ki ga je vlada pooblastila za vodenje vladne pogajalske skupine, bo po sprejemu izhodišč na vladi dal pobudo za začetek pogajanj o socialnem sporazumu.

Predlog izhodišč bo vlada prek Ekonomsko socialnega sveta posredovala socialnim partnerjem in jih povabila k oblikovanju pripomb in dopolnitev besedila.

Vlada Republike Slovenije je predlog vladnih izhodišč socialnega sporazuma za obdobje 2006 – 2009 sprejela že v juliju, vendar so socialni partnerji predlagali, naj se razprava o vsebini socialnega sporazuma začne šele po tem, ko bo Vlada predstavila okvir gospodarskih in socialnih reform za povečanje blaginje v Sloveniji, ki je bil takrat v pripravi.

Ob sprejemu predlaganega okvira reform je Vlada med drugim sprejela sklep, da imajo tisti ukrepi iz paketa gospodarskih in socialnih reform, ki so vsebina socialnega dialoga med socialnimi partnerji, status predloga oziroma stališč Vlade Republike Slovenije pri pogajanjih za sklenitev socialnega sporazuma. Novi predlog vladnih izhodišč za socialni sporazum zato vključuje nekatere pomembnejše predloge iz okvira gospodarskih in socialnih reform.

Minister za delo, družino in socialne zadeve pričakuje, da bodo pogajanja o socialnem sporazumu potekala v okviru Ekonomsko socialnega sveta in si želi konstruktivnega dialoga in dobrih rešitev.

Služba za odnose z javnostmi

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve

<- Nazaj na: Sporočila za javnost

 
  Na vrh
 

Naročilo publikacij

V okviru komunikacijske strategije Vlade RS bo izdanih več tematskih publikacij.

Lahko si jih ogledate v pdf formatu ali naročite tudi brezplačne tiskane različice.