domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori  Pogosto zastavljena vprasanja 

Pogosto zastavljena vprasanja

Povečaj pisavo Natisni stran

Kje in kako naj bi bile umeščene posamezne dejavnosti v okviru projekta Leon Štukelj?

 

Projekt "Športno poslovni park Leon Štukelj", ki je evidentiran kot nacionalni razvojni projekt "Resolucije o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007-2023", obsega sledeče podprojekte: pokrit dvoranski kompleks za sejemsko, kongresno in športno-rekreativno dejavnost nepokrit del kompleksa, prav tako namenjen sejemski in športno-rekreativni dejavnosti nastanitvene zmogljivosti.

Športno poslovni park bo tako večnamenski sejemski, kongresni, razvojni, turistični, športni in rekreativni park v Ljubljani. Urejen bo v nepokritem in pokritem dvoranskem kompleksu za sejemsko, kongresno in športno-rekreativno dejavnost. Z razvojem tega osrednjega prireditvenega prostora namerava Ljubljana in z njo širša regija postati pomemben nosilec povezovanja Slovenije z drugimi državami.

Mestna občina Ljubljana predvideva izgradnjo športne dvorane (stadion) na lokaciji Stožic, za ostale vsebine (podprojekte) celovitega projekta Resolucije pa se Ministrstvo za gospodarstvo in Mestna občina Ljubljana še usklajujeta o možnih lokacijah.

Zaenkrat še ni podrobnejših analiz izvedbe projekta Resolucije kot celote. Projektna skupina, ki jo vodi Ministrstvo za gospodarstvo, pa je predlagala izvedbo ostalih objektov v okviru projekta (pokrit dvoranski in nepokrit kompleks za sejemsko in kongresno dejavnost ter nastanitvene zmogljivosti) na širši lokaciji Stožic (levi in desni breg Save) v neposredni bližini športne dvorane, ker se v tem primeru lahko tako infrastruktura kot tudi posamezni objekti uporabljajo več namensko, za vse predvidene aktivnosti projekta Resolucije.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo

Nazaj

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.