domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog 

Dialog

Povečaj pisavo Natisni stran

Dialog s širšo javnostjo bo potekal v skladu s Komunikacijsko strategijo v podporo izvedbi Strategije razvoja Slovenije in reformam [pdf, 141 kb]. Konstruktivno izmenjavo mnenj bomo vzpostavili preko foruma, blogov, javnih razprav, konferenc in neposrednega zastavljanja vprašanj zainteresirane javnosti.

Osnovni cilj

Osnovni cilj je seznanitev slovenske javnosti s predlaganimi reformami in njihovimi posledicami in učinki na življenje vsakega posameznika ter na slovensko gospodarstvo ter pridobitev zaupanja v predlagane ukrepe.

Prebivalkam in prebivalcem Slovenije bomo približali vsebine ključnih ukrepov in spremembe, ki jih slednji prinašajo. Ob tem je potrebno odgovoriti na dve temeljni vprašanji:

  • kje bomo vsi skupaj z uveljavitvijo posameznih ukrepov pridobili, 
  • kakšna so tveganja za vsakega posameznika in za državo, če reforme ne bodo izvedene.

Komunikacijska strategija

Komunikacijska strategija nagovarja celotno slovensko populacijo, še posebej pa se osredotoča na dialog z vnaprej definiranimi ciljnimi skupinami, ki so bodisi »nezadovoljne« s posameznimi ukrepi znotraj reform ali pa so z njimi preslabo oziroma nezadostno seznanjene.

Dejavnosti so pro-aktivne in vključujoče. Ponujajo veliko možnosti za diskusijo vseh zainteresiranih javnosti. Prav tako odpirajo prostor za polemiko pri vprašanjih, okrog katerih ni enotnega mnenja - bodisi znotraj slovenskega političnega prostora bodisi pri posameznih interesnih skupinah. Pri tem bomo posebno pozornost namenili posameznim ciljnim javnostim znotraj gospodarskega prostora.

Komuniciranje bo potekalo dvosmerno, z aktivno udeležbo širše javnosti, tudi v regionalno-lokalnem okolju.

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.