Sporočila za javnost

Izjava za javnost ob imenovanju ministra dr. Žiga Turka

LJUBLJANA

06.03.2007

Državni zbor Republike Slovenije je 6. marca 2007 na 25. redni seji imenoval dr. Žigo Turka za ministra brez listnice odgovornega za usklajevanje in spremljanje izvajanja Strategije razvoja Slovenije.

Dr. Turk ob imenovanju: "Zahvaljujem se predsedniku vlade za prepričljivo utemeljitev in poslancem za podporo. Rezultat glasovanja kaže, da se poslanci zavedajo pomembnosti razvoja in da pričakujejo, podobno kot Evropa v zvezi z lizbonsko strategijo, na tem področju tudi v Sloveniji nov zagon". Poslanci so namreč z 49 glasovi za in 13 glasovi proti imenovali dr. Turka za novega vodjo Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj. 

 

"Še posebej me veseli, da podpora deloma prihaja tudi iz opozicije, kar po mojem mnenju pomeni, da se vedno več poslancev zaveda, da razvoj ni "naš" ali "vaš" ampak odgovornost in skrb nas vseh. S tem so mi podelili nekaj tiste avtoritete, za katero je nekatere skrbelo, da jo ima minister brez listnice formalno premalo. Tvornega dialoga in sodelovanja si želim tudi v prihodnje, saj odgovorov na bistvene razvojne izzive ne moremo iskati v preglasovanju ampak v konstruktivnem soočenju argumentov. Jutri začnem z delom v Službi vlade razvoj. Med prve naloge sodi preciziranje formalne vloge službe pri pripravi in spremljanju razvojnih dokumentov, kadrovska izpopolnitev, pregled izvajanja razvojnih ukrepov, uskladitev časovnic, predvsem pa vzpostavitev dialoga z vsemi, ki se jih razvojna vprašanja dotikajo, najprej pa s socialnimi partnerji," je še dodal novi minister.

 

<- Nazaj na: Sporočila za javnost