domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Za medije  Sporočila za javnost 

Sporočila za javnost

Povečaj pisavo Natisni stran

Premier Janez Janša: Razprava o modernizaciji ni več abstraktna, ampak zelo konkretna

LJUBLJANA

18.07.2006

Predsednik vlade Janez Janša je danes skupaj z ministri poslancem koalicijskih strank predstavil Resolucijo o nacionalnih razvojnih programih 2007-2023. Po njegovih besedah gre za izvedbeni dokument Strategije razvoja Slovenije in Okvira gospodarskih in socialnih reform, ki v zaključeni delovni verziji vsebuje 34 razvojnih projektov, enakomerno porazdeljenih po Sloveniji.

Kot je po srečanju dejal premier je bila izražena velika podpora dokumentu. »Gre namreč za prvi tak konkreten pristop v zgodovini slovenske države, katerega cilj je, da se učinki gospodarskih in socialnih reform, ki so predvideni, konkretizirajo in tudi locirajo po celotni državi. Tako bo moč dobiti dejanski občutek o tem, zakaj bodo sredstva, pridobljena z večjo gospodarsko rastjo in s hitrejšim gospodarskim razvojem, tudi dejansko porabljena. Tako, da razprava o modernizaciji ne bo več abstraktna, ampak zelo konkretna,« je dejal predsednik vlade.

Vlada bo v tem tednu na podlagi danes slišanih mnenj dokončala delovno verzijo gradiva ter pripravila formalni predlog. Naslednji teden bo potekalo še usklajevanje znotraj koalicije in Partnerstva za razvoj, potem pa bo resolucija poslana v obravnavo in dokončno sprejetje v Državni zbor RS. »K temu nas sicer zakonodaja ne obvezuje, vendar želimo doseči v tem času nekaj mesecev čim širšo razpravo in dodano vrednost v obliki morebitnih dodatnih predlogov v nabor nosilnih projektov ter seveda izboljšanje samega besedila. To pomeni, da bo postopek odprt do konca, do samega sprejetja. Odprt pa ne bo samo za koalicijo, odprt bo tudi za strokovno javnost, za poslance opozicije. Gre namreč za nacionalne projekte dolgoročnega pomena, ki bodo ob izvajanju terjali veliko stopnjo soglasja. Zato je vlada pripravljena prisluhniti prav vsakemu dobremu predlogu, ki predstavlja dodatno dodano vrednost k temu projektu,« je zaključil predsednik vlade Janez Janša.

 

<- Nazaj na: Sporočila za javnost

 
  Na vrh
 

Naročilo publikacij

V okviru komunikacijske strategije Vlade RS bo izdanih več tematskih publikacij.

Lahko si jih ogledate v pdf formatu ali naročite tudi brezplačne tiskane različice.