domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Dialog  Vprašanja in odgovori 

Vprašanja in odgovori

Povečaj pisavo Natisni stran

  

Zakaj so notariati za stranke odprti le od 9.00 do 12.00 in od 14.00 do 16.00?

 
  

Kaj pomenijo kratice pri ukrepih 24 in 25, ki spadata v Okvir gospodarskih in socialnih reform za povečanje blaginje v Sloveniji?

 
  

Kako bi podjetja poslovala glede novih vladnih reform in ali bi za mala podjetja nove vladne reforme bolje ustrezale, ali ne.

 
  

Kakšne so vladne reforme na poudarku okolja glede poslovanja malih, srednjih in velikih podjetij?

 
  

Ali so spremembe Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti (Uradni list RS, št. 79/2006) reformam sledile tudi vsebinsko glede na zastavljene predloge in cilje?

 
  

Zanima me, zakaj še nisem prejel vračila dela že plačane šolnine iz naslova sredstev EU?

 
  

Zakaj je v ukrepu 28 govora tudi o uvajanju odloženih šolnin? Kako so si pisci besedila zamislili delovanje teh treh različnih sistemov financiranja?

 
  

Slovenija si je zadala prioriteto, da postane »na znanju temelječa družba«. Zakaj torej pisci besedila predlagajo odložene šolnine, ki omejujejo dostop do visokega šolstva in posledično zmanjšujejo gospodarsko rast in razvoj družbe?

 
  

Predlagan način financiranja uvaja tržne principe v visoko šolstvo. Na kakšen način bi zagotovili pogoje za ohranjanje študijskih programov nacionalnega pomena? Kako bi bilo to urejeno s financiranjem?

 
  

Ali namerava država pospešiti ustanovitev neodvisne javne agencije za visoko šolstvo, kot je to predvideno v okviru ukrepa 28?

 

<

1

2

3

4

5

6

>

 
  Na vrh
 

Imate vprašanje

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga zastavite preko spletnega obrazca.