domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Za medije  Sporočila za javnost 

Sporočila za javnost

Povečaj pisavo Natisni stran

Skupna izjava za medije Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Študentske organizacije Slovenije

LJUBLJANA

24.04.2006

Na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo so se v ponedeljek, 24. aprila, ponovno sestali predstavniki Študentske organizacije Slovenije ter državna sekretarja ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Janez

Možina in ministrstva za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman ter Boštjan Vasle s Službe Vlade RS za razvoj.

Pogovarjali so se o tistem delu študentskih zahtev, ki se nanašajo na področje študentskega dela, štipendij in socialne politike ter študentske prehrane, zato je pogovore vodila državna sekretarka Marjeta Cotman.

V točkah, ki se nanašajo na študentsko prehrano, okrepitev nadzora nad izvajanjem posredovanja začasnih in občasnih del dijakov in študentov, na vključevanje študentskih organizacij v projekte EU na področju socialnega varstva ter o skupnem urejanju problematike skupin s posebnimi potrebami, invalidov in študentskih družin so dosegli soglasje.

Odprta pa ostajajo vprašanja števila novih štipendij, zagotavljanje dela ustreznega pridobljeni izobrazbi in vprašanja s področja študentskega dela, predvsem glede omejitev in davčne obravnave študentskega dela.

Pogovori med predstavniki Vlade RS in ŠOS se bodo nadaljevali 3. maja, ko se bodo usklajevali o ključnih vprašanjih študentske problematike. Študentje so opozorili, da si želijo čimprejšnji podpis dogovora med Vlado RS in ŠOS.

Tomo Juvan

Predstavnik za odnose z javnostmi ŠOS

Nataša Gerkeš

Odnosi z javnostmi MVZT

<- Nazaj na: Sporočila za javnost

 
  Na vrh
 

Naročilo publikacij

V okviru komunikacijske strategije Vlade RS bo izdanih več tematskih publikacij.

Lahko si jih ogledate v pdf formatu ali naročite tudi brezplačne tiskane različice.