domov  kontakt  kazalo   english
Domov  Za medije  Sporočila za javnost 

Sporočila za javnost

Povečaj pisavo Natisni stran

Minister Virant bo v Sarajevu predstavil reformo slovenske javne uprave

LJUBLJANA

11.09.2006

Minister za javno upravo, dr. Gregor Virant, se bo na povabilo stalnega predstavnika UNDP (United Nations Development Programme) za BiH, Stefana Priesnerja, 11. septembra 2006, v Sarajevu udeležil srečanja regije Zahodnega Balkana na temo reforme javne uprave. Na srečanju, ki bo potekalo 11. in 12. septembra, se bodo zbrali najvišji predstavniki javne uprave iz regije, mednarodnih organizacij in predstavniki iz akademskih in nevladnih organizacij.

Minister dr. Gregor Virant bo imel prvi dan srečanja, ki ga organizira UNDP v BiH skupaj z UNDP v Bratislavi, Agencijo za javne službe v BiH, predstavništvom Evropske komisije v BiH in programom OECD/SIGMA, uvodno plenarno predavanje. V njem bo prisotnim predstavil namen, cilje in izkušnje pri reformi slovenske javne uprave ter njen pomen in vpetost v evropsko okolje. Ministrov obisk je po oceni organizatorjev za regijo velikega pomena, saj Slovenija lahko zaradi svojih reform javne uprave in aktivnosti v mednarodnih organizacijah (EU, OECD/SIGMA) ter tudi zaradi poznavanja regije, bistveno pripomore k uspešnosti izvajanja reform v delovanju javnih uprav v tej regiji.

Srečanje, ki ga poleg UNDP sofinancira tudi »Open Society Fund« v BiH, se bo začelo s pozdravnim govorom predsednika vlade BiH, Adnana Terziča ter stalnega predstavnika UNDP za BiH, Stefana Priesnerja. Po uvodnem predavanju ministra dr. Gregorja Viranta, bodo sledila plenarna zasedanja predstavnikov programa SIGMA ter držav v regiji (BiH, Makedonije, Kosova, Albanije, Srbije, Hrvaške in Črne gore) na temo reforme javne uprave oz. upravljanje s človeškimi viri. Drugi dan srečanja bo namenjen obravnavi politike upravljanja s človeškimi viri ter sistemu izobraževanja in usposabljanju javnih uslužbencev.

Služba za odnose z javnostmi Ministrstva za javno upravo

<- Nazaj na: Sporočila za javnost

 
  Na vrh
 

Naročilo publikacij

V okviru komunikacijske strategije Vlade RS bo izdanih več tematskih publikacij.

Lahko si jih ogledate v pdf formatu ali naročite tudi brezplačne tiskane različice.